RETOURZENDINGEN EN TERUGBETALINGEN

De klant heeft vijftien (15) dagen vanaf de ontvangst van de bestelling om een artikel te retourneren of te vervangen, op voorwaarde dat het product zich in de originele staat bevindt, dat wil zeggen ongebruikt en in de oorspronkelijke onbeschadigde verpakking met alle accessoires, onderdelen en handleidingen die aanvankelijk zijn verstrekt. De termijn van 15 dagen is ook van toepassing om een vervanging aan te vragen in geval van ontvangst van beschadigde of defecte goederen. Als er meer dan 15 dagen zijn verstreken, kunnen we helaas geen terugbetaling of vervanging aanbieden.

  • Als u op het moment van aankoop een directe terugbetalingsverzekering heeft afgesloten, zijn deze voorwaarden niet van toepassing.

Veel soorten producten kunnen niet worden geretourneerd. Bederfelijke producten zoals voedsel, bloemen of tijdschriften kunnen niet worden geretourneerd. We accepteren ook geen intieme of sanitaire producten, gevaarlijke goederen of ontvlambare gassen of vloeistoffen.

Andere artikelen die niet kunnen worden geretourneerd:

  • Cadeaubonnen

  • Downloadbare software

  • Sommige producten voor gezondheid en persoonlijke verzorging

Om een retourzending te doen, moet u de aankoopbon of het aankoopbewijs verstrekken.

Stuur de aankoop niet terug naar de fabrikant.

Er zijn enkele situaties waarin slechts een gedeeltelijke terugbetaling wordt toegekend: (indien van toepassing)

  • Boeken met duidelijke tekenen van gebruik.

  • CD's, DVD's, VHS-cassettes, software, videogames, cassettebandjes of vinylplaten die zijn geopend.

  • Elk artikel dat niet in de originele staat verkeert, beschadigd is of ontbrekende onderdelen heeft om redenen die niet aan ons te wijten zijn.

  • Elk artikel dat na 14 dagen na levering wordt geretourneerd.

Terugbetaling (indien van toepassing)

Nadat het geretourneerde artikel is ontvangen en geïnspecteerd, sturen we u een e-mail om de ontvangst te bevestigen. We zullen u ook op de hoogte stellen van onze beslissing om uw terugbetalingsverzoek goed te keuren of af te wijzen.

Indien het verzoek wordt goedgekeurd, wordt de terugbetaling verwerkt en wordt een tegoed automatisch toegepast op de creditcard of de oorspronkelijke betaalmethode binnen een bepaald aantal dagen.

Verlate of ontbrekende terugbetalingen (indien van toepassing)

Als u de terugbetaling nog niet heeft ontvangen, controleer dan eerst uw bankrekening.

Neem vervolgens contact op met de uitgever van uw creditcard, omdat er mogelijk vertraging is voordat de terugbetaling officieel wordt verwerkt.

Neem vervolgens contact op met uw bank. Vaak zijn er lange verwerkingstijden voordat de terugbetaling wordt verzonden.

Als u na het voltooien van al deze stappen de terugbetaling nog steeds niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via het volgende adres: support@livyra.com.

Promotie (indien van toepassing)

Alleen artikelen tegen reguliere prijzen kunnen worden terugbetaald. Helaas kunnen artikelen die afkomstig zijn uit promotiecampagnes niet worden terugbetaald.

Vervanging (indien van toepassing)

We vervangen een artikel alleen als het defect is of beschadigd. Als u in dit geval het artikel wilt vervangen door een ander van hetzelfde type, stuur ons dan een e-mail en stuur het artikel naar ons op.

Cadeaus

Als het geretourneerde artikel bij aankoop is geïdentificeerd als een cadeau en rechtstreeks naar u is verzonden, ontvangt u een cadeaubon ter waarde van uw retour. Nadat het geretourneerde artikel is ontvangen, wordt u per post een cadeaubon toegestuurd.

Als het artikel bij aankoop niet is geïdentificeerd als een cadeau, of als de gever van het cadeau ervoor heeft gekozen het artikel eerst te ontvangen en later aan u te bezorgen, zullen we een terugbetaling aan de gever van het cadeau sturen en op de hoogte stellen dat u het artikel heeft geretourneerd.

Verzending

Om een product te retourneren, moet u het naar het bedrijfsadres sturen.

De verzendkosten voor het retourneren van het artikel zijn voor rekening van de klant. Verzendkosten worden niet terugbetaald.

Afhankelijk van uw woonplaats kan de tijd die nodig is om het vervangende product te ontvangen variëren.

Als u een artikel met een waarde van meer dan 75 pond retourneert, moet u overwegen een bezorgservice te gebruiken waarmee u de verzending kunt volgen of een bezorgverzekering kunt afsluiten. We garanderen niet dat het geretourneerde artikel bij ons aankomt.

BELANGRIJK: Al verzonden pakketten zijn niet terugbetaalbaar! Houd er rekening mee dat we geen bestelling kunnen terugbetalen die u al heeft ontvangen; het doel is niet om gratis producten te versturen. Om een terugbetaling te ontvangen, moet het pakket beschadigd, gestolen of verloren zijn gegaan. Na een e-mailuitwisseling met een van onze agenten zal deze u voorstellen om het ongeopende en ongebruikte pakket in de originele verpakking te retourneren, samen met een verzoek om terugbetaling en de bijbehorende reden per e-mail. Uw verzoek wordt beoordeeld en u ontvangt zo snel mogelijk een antwoord. Als u besluit producten aan ons te retourneren zonder eerst contact op te nemen met een van onze agenten, kan uw verzoek worden afgewezen.